Terug naar Recepten

Boeren asperges

Wit Hoofdgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Boeren asperges

Ingrediënten

 2 kg. asperges

 100 gr. (oude) strooi kaas

 pakje ontbijtspek

 snufje zout

 klein bakje creme fraiche

 touwtje

 1 ei

 7 cherry tomaatjes

 evt mespuntje boter of wat olijfolie

Bereiding

  • Snijd de onderste uiteinden van de asperges af, schil ze van onder de kop naar beneden.
  • Was ook de tomaatjes en snijd ze doormidden.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Verdeel de asperges in 4 gelijke porties en doe er een touwtje om heen.
  • Kook ze in een half uurtje in ruim water met snufje zout gaar.
  • Zijn de asperges niet zo dik dan is 20 minuten genoeg.
  • Haal de asperges via de touwtjes uit het water en laat ze in een vergiet even goed uitlekken en wat afkoelen.
  • Ondertussen de ontbijtspek lichtjes uitbakken.
  • Ook de gehalveerde mini tomaatjes eventjes bakken.
  • Verwijder de touwtjes van de asperges en rol de asperges nu in de plakjes ontbijt spek.
  • Doe de helft van de geraspte kaas in een schaaltje en klop daar de crème fraiche door, evt heel klein beetje kookvocht aan toevoegen.
  • Doe dit in de oven schaal en leg daar de asperges in.
  • Leg de gehalveerde mini tomaatjes op de asperges en strooi daarna de andere helft van de geraspte kaas overheen.
  • Zet de aspergeschaal op een rooster in een voorverwarmde oven van 200 graden ongeveer 10 a 15 minuten.