Bereiding
Wilt u informatie over kreeft en meer heerlijke recepten met kreeft ga dan naar Krijn Verwijs.
- Bereid de kreeftenfarce: laat de fijngesneden uien fruiten in boter.
- Meng goed met het kreeftenvlees, het wit brood, het ei, peper, zout en nootmuskaat en laat gedurende 1 uur in de koelkast rusten.
- Pureer en pers door een zeefdoek en laat opnieuw 1 uur rusten.
- Laat de cannelloni gedurende 10 minuten koken en houd onder koud stromend water.
- Vul de cannelloni met de kreeftenfarce, wikkel ze in aluminiumfolie en stoom ze gedurende 20 minuten.
- Laat 12 uren trekken in de koelkast en wikkel ze dan in serranoham.
- Zet de gepelde asperges in koud gezouten water op het vuur, zet ze af wanneer ze koken en laat ze afkoelen in het vocht.
- Stoof de versnipperde sjalot in olijfolie en voeg er de versneden asperges bij.
- Blus met het aspergekookvocht, dek de pan af en laat zachtjes sudderen.
- Laat afkoelen en maal in een blender, samen met de azijn, peper, zout, acaciahoning en de yoghurt.
- Pers vervolgens door een zeef tot een gladde massa.