Terug naar Recepten

Cannelloni van serranoham met kreeft en asperges

Wit Hoofdgerecht 4 personen Meer dan 60 minuten

Cannelloni van serranoham met kreeft en asperges

Ingrediënten

 2 uien

 500 gr. kreeftenvlees

 1 sneetje brood

 1 ei

 3,5 dl room

 20 gr. boter (bakboter)

 12 gr. cannelloni

 150 gr. ham (superanoham)

 4 asperges

 1 sjalot

 2 cl olijfolie (extra vierge)

 6 el yoghurt (vol)

 1 el honing (vloeibaar)

 1 cl xeresazijn

 peper en zout

 nootmuskaat

Bereiding

  • Bereid de kreeftenfarce: laat de fijngesneden uien fruiten in boter.
  • Meng goed met het kreeftenvlees, het wit brood, het ei, peper, zout en nootmuskaat en laat gedurende 1 uur in de koelkast rusten.
  • Pureer en pers door een zeefdoek en laat opnieuw 1 uur rusten.
  • Laat de cannelloni gedurende 10 minuten koken en houd onder koud stromend water.
  • Vul de cannelloni met de kreeftenfarce, wikkel ze in aluminiumfolie en stoom ze gedurende 20 minuten.
  • Laat 12 uren trekken in de koelkast en wikkel ze dan in serranoham.
  • Zet de gepelde asperges in koud gezouten water op het vuur, zet ze af wanneer ze koken en laat ze afkoelen in het vocht.
  • Stoof de versnipperde sjalot in olijfolie en voeg er de versneden asperges bij.
  • Blus met het aspergekookvocht, dek de pan af en laat zachtjes sudderen.
  • Laat afkoelen en maal in een blender, samen met de azijn, peper, zout, acaciahoning en de yoghurt.
  • Pers vervolgens door een zeef tot een gladde massa.

Wilt u informatie over kreeft en meer heerlijke recepten met kreeft ga dan naar Krijn Verwijs.