Terug naar Recepten
Cannelloni van serranoham met kreeft en asperges
Wit Hoofdgerecht 4 personen Meer dan 60 minuten
Ingrediënten
2 uien
500 gr. kreeftenvlees
1 sneetje brood
1 ei
3,5 dl room
20 gr. boter (bakboter)
12 gr. cannelloni
150 gr. ham (superanoham)
4 asperges
1 sjalot
2 cl olijfolie (extra vierge)
6 el yoghurt (vol)
1 el honing (vloeibaar)
1 cl xeresazijn
peper en zout
nootmuskaat
Bereiding
- Bereid de kreeftenfarce: laat de fijngesneden uien fruiten in boter.
- Meng goed met het kreeftenvlees, het wit brood, het ei, peper, zout en nootmuskaat en laat gedurende 1 uur in de koelkast rusten.
- Pureer en pers door een zeefdoek en laat opnieuw 1 uur rusten.
- Laat de cannelloni gedurende 10 minuten koken en houd onder koud stromend water.
- Vul de cannelloni met de kreeftenfarce, wikkel ze in aluminiumfolie en stoom ze gedurende 20 minuten.
- Laat 12 uren trekken in de koelkast en wikkel ze dan in serranoham.
- Zet de gepelde asperges in koud gezouten water op het vuur, zet ze af wanneer ze koken en laat ze afkoelen in het vocht.
- Stoof de versnipperde sjalot in olijfolie en voeg er de versneden asperges bij.
- Blus met het aspergekookvocht, dek de pan af en laat zachtjes sudderen.
- Laat afkoelen en maal in een blender, samen met de azijn, peper, zout, acaciahoning en de yoghurt.
- Pers vervolgens door een zeef tot een gladde massa.
Wilt u informatie over kreeft en meer heerlijke recepten met kreeft ga dan naar Krijn Verwijs.