Cannelloni van serranoham met kreeft en asperges

De ingredienten

  • 2 uien
  • 500 gr. kreeftenvlees
  • 1 sneetje brood
  • 1 ei
  • 3,5 dl room
  • 20 gr. boter (bakboter)
  • 12 gr. cannelloni
  • 150 gr. ham (superanoham)
  • 4 asperges
  • 1 sjalot
  • 2 cl olijfolie (extra vierge)
  • 6 el yoghurt (vol)
  • 1 el honing (vloeibaar)
  • 1 cl xeresazijn
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

Wilt u informatie over kreeft en meer heerlijke recepten met kreeft ga dan naar Krijn Verwijs.

 

 

  1. Bereid de kreeftenfarce: laat de fijngesneden uien fruiten in boter.
  2. Meng goed met het kreeftenvlees, het wit brood, het ei, peper, zout en nootmuskaat en laat gedurende 1 uur in de koelkast rusten.
  3. Pureer en pers door een zeefdoek en laat opnieuw 1 uur rusten.
  4. Laat de cannelloni gedurende 10 minuten koken en houd onder koud stromend water.
  5. Vul de cannelloni met de kreeftenfarce, wikkel ze in aluminiumfolie en stoom ze gedurende 20 minuten.
  6. Laat 12 uren trekken in de koelkast en wikkel ze dan in serranoham.
  7. Zet de gepelde asperges in koud gezouten water op het vuur, zet ze af wanneer ze koken en laat ze afkoelen in het vocht.
  8. Stoof de versnipperde sjalot in olijfolie en voeg er de versneden asperges bij.
  9. Blus met het aspergekookvocht, dek de pan af en laat zachtjes sudderen.
  10. Laat afkoelen en maal in een blender, samen met de azijn, peper, zout, acaciahoning en de yoghurt.
  11. Pers vervolgens door een zeef tot een gladde massa.