Terug naar Recepten

Cassoulet van witte en groene asperges

Paars Lunch 4 personen 45 - 60 minuten

Cassoulet van witte en groene asperges

Ingrediënten

 20 asperges (10 groene + 10 witte)

 1/4 dikke Spaanse ui

 2 grote tomaten

 2 sneden brood

 boter

 1 el gehakte peterselie

 1,5 dl room

 1 snufje zout

 4 eierdooiers

 1 snufje nootmuskaat

Bereiding

  • Schil de (witte) asperges met een dunschiller.
  • Snijd de groene en witte asperges in de lengte door verdeel in 3 gelijke delen.
  • Kook de aspergestukken ongeveer 10 min. in water met wat boter tot ze beetgaar zijn.
  • Bewaar 4 dl van het kookvocht.
  • Snipper de Spaanse ui fijn.
  • Pel en ontpit de tomaten en snijd deze in blokjes.
  • Ontkorst de sneetjes wit brood en snijd in deze blokjes.
  • Bak de broodblokjes goudbruin in wat boter.
  • Breng de 4 dl aspergekookvocht aan de kook en kook de Spaanse ui erin beetgaar.
  • Voeg de aspergestukken toe en laat even doorkoken.
  • Voeg eventueel wat zout naar smaak toe.
  • Voeg de tomatenblokjes en de gehakte peterselie toe.
  • Let op dat er slechts een weinig kookvocht is, net voldoende om goed vochtig te houden.
  • Breng in een grote pan flink wat gezouten water aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur en laat de 4 eierdooiers erin glijden.
  • Schik de aspergecassoulet centraal in 4 diepe warme borden.
  • Leng het nog resterende aspergevocht in de pan aan met een scheutje room en giet het over de asperges.
  • Bestrooi met de broodcroutons.
  • Haal de dooiers na 1,5 minuut uit het water en leg ze op de cassoulet.