Terug naar Recepten
Charlotte van asperges met zalmtartaar en krokant gebakken gamba
Wit Hoofdgerecht 3 personen 30 - 45 minuten
Ingrediënten
16 asperges
400 g Noorse zalmfilet
4 kwarteleieren
2 sjalotjes, fijngesnipperd
1/2 bosje bieslookm fijngesneden
1/2 bosje dille, fijngesneden
1/2 bosje kervel, fijngesneden
2 dl French dressing
1 bos frisee sla
1 el citroensap
1 el kikkerman soja
Rasp van een halve citroen
Grof zeezout
Vers gemalen peper
Panko, Japans broodkruim
Eiwit
Bloem
Bereiding
- Kook de asperges beetgaar in water met zout en laat ze afkoelen in het vocht.
- Kook de kwarteleitjes gedurende 4 minuten, spoel ze koud en verwijder de schil.
- Was de sla en pluk deze fijn in een bekken. Meng deze met de helft van de fijngesneden kruiden en breng op smaak met de French dressing.
- Snijd de zalmfilet zeer fijn tot tartaar en breng deze op smaak met de gemalen peper en grof zeezout.
- Voeg de overgebleven kruiden toe, het citroenrasp en sap en meng alles goed onder elkaar.
- Dep de gamba's droog op keukenpapier, haal ze door de bloem. Klop het overtollige bloem eraf.
- Haal de gamba's door het eiwit en als laatste door de panko.
- Frituur de gamba's goudbruin, eventueel nazouten voor de smaak.
- Plaats 4 stekers rond (8 cm) op een plateau.
- Verdeel de asperges in gelijke grote (6 cm) en snijd ze doormidden.
- Plaats ze tegen de binnenkant van de steker en vul deze af met de gemarineerde zalmtartaar.
- Afgarneren met de kruidensla en de gekookte kwarteleitjes.
- Plaats daarna op een bord en voeg op speelse wijze de gefrituurde gamba toe.