Terug naar Recepten

Charlotte van asperges met zalmtartaar en krokant gebakken gamba

Wit Hoofdgerecht 3 personen 30 - 45 minuten

Charlotte van asperges met zalmtartaar en krokant gebakken gamba

Ingrediënten

 16 asperges

 400 g Noorse zalmfilet

 4 kwarteleieren

 2 sjalotjes, fijngesnipperd

 1/2 bosje bieslookm fijngesneden

 1/2 bosje dille, fijngesneden

 1/2 bosje kervel, fijngesneden

 2 dl French dressing

 1 bos frisee sla

 1 el citroensap

 1 el kikkerman soja

 Rasp van een halve citroen

 Grof zeezout

 Vers gemalen peper

 Panko, Japans broodkruim

 Eiwit

 Bloem

Bereiding

  • Kook de asperges beetgaar in water met zout en laat ze afkoelen in het vocht.
  • Kook de kwarteleitjes gedurende 4 minuten, spoel ze koud en verwijder de schil.
  • Was de sla en pluk deze fijn in een bekken. Meng deze met de helft van de fijngesneden kruiden en breng op smaak met de French dressing.
  • Snijd de zalmfilet zeer fijn tot tartaar en breng deze op smaak met de gemalen peper en grof zeezout.
  • Voeg de overgebleven kruiden toe, het citroenrasp en sap en meng alles goed onder elkaar.
  • Dep de gamba's droog op keukenpapier, haal ze door de bloem. Klop het overtollige bloem eraf.
  • Haal de gamba's door het eiwit en als laatste door de panko.
  • Frituur de gamba's goudbruin, eventueel nazouten voor de smaak.
  • Plaats 4 stekers rond (8 cm) op een plateau.
  • Verdeel de asperges in gelijke grote (6 cm) en snijd ze doormidden.
  • Plaats ze tegen de binnenkant van de steker en vul deze af met de gemarineerde zalmtartaar.
  • Afgarneren met de kruidensla en de gekookte kwarteleitjes.
  • Plaats daarna op een bord en voeg op speelse wijze de gefrituurde gamba toe.