Cocktail van asperge en krab

De ingredienten

  • 170 gr. krab (blik)
  • 1 kg. asperges
  • 3 el mayonaise
  • 3 el room (zuur)
  • 2 el wijn (wit,droog)
  • 1 tl kerrie (poeder)
  • 4 el peterselie (vers)
  • halve tl honing

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept en snijd ze in stukjes van 1 cm.
  2. Giet de krab af.
  3. Leg in elk glas een slablad.
  4. Houd enkele krabstukjes en aspergekopjes achter voor garnering.
  5. Schep de rest door elkaar en verdeel over de glazen.
  6. Roer in een kommetje de mayonaise, zure room, wijn, honing, kerriepoeder, zout en peper tot een smeuïge saus.
  7. Schep de saus over het aspergemengsel.