Terug naar Recepten

Cocktail van asperge en krab

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Cocktail van asperge en krab

Ingrediënten

 170 gr. krab (blik)

 1 kg. asperges

 3 el mayonaise

 3 el room (zuur)

 2 el wijn (wit,droog)

 1 tl kerrie (poeder)

 4 el peterselie (vers)

 halve tl honing

Bereiding

  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept en snijd ze in stukjes van 1 cm.
  • Giet de krab af.
  • Leg in elk glas een slablad.
  • Houd enkele krabstukjes en aspergekopjes achter voor garnering.
  • Schep de rest door elkaar en verdeel over de glazen.
  • Roer in een kommetje de mayonaise, zure room, wijn, honing, kerriepoeder, zout en peper tot een smeuïge saus.
  • Schep de saus over het aspergemengsel.