Terug naar Recepten
Cocktail van asperges en rivierkreeftstaartjes
Paars Hoofdgerecht 2 personen 15 - 30 minuten
Ingrediënten
100 gr. witte asperges
100 gr. groene asperges
6 witte aspergetips
150 gr rivierkreeftstaartjes
1 sjalotje
Basilicumtopjes
Rock chives (cress)
Peper en zout
Olijfolie
Bereiding
- Schil de witte en groene asperges, snijd deze in schuine stukjes.
- Kook de witte aspergestukjes beetgaar en laat afkoelen in het kookvocht.
- Blancheer de groene aspergestukjes.
- Schil de witte aspergetips vanaf de helft van de asperge, kook beetgaar.
- Snipper de sjalot en stoof gaar in olijfolie.
- Meng de stukjes asperge met de rivierkreeftstaartjes en het sjalotje.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel het over cocktailglazen.
- Garneer met de witte- en groene aspergekopjes en de aspergetips.
- Steek er wat rock chives en basilicumtopjes in.