Terug naar Recepten

Cocktail van asperges en rivierkreeftstaartjes

Paars Hoofdgerecht 2 personen 15 - 30 minuten

Cocktail van asperges en rivierkreeftstaartjes

Ingrediënten

 100 gr. witte asperges

 100 gr. groene asperges

 6 witte aspergetips

 150 gr rivierkreeftstaartjes

 1 sjalotje

 Basilicumtopjes

 Rock chives (cress)

 Peper en zout

 Olijfolie

Bereiding

  • Schil de witte en groene asperges, snijd deze in schuine stukjes.
  • Kook de witte aspergestukjes beetgaar en laat afkoelen in het kookvocht.
  • Blancheer de groene aspergestukjes.
  • Schil de witte aspergetips vanaf de helft van de asperge, kook beetgaar.
  • Snipper de sjalot en stoof gaar in olijfolie.
  • Meng de stukjes asperge met de rivierkreeftstaartjes en het sjalotje.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het over cocktailglazen.
  • Garneer met de witte- en groene aspergekopjes en de aspergetips.
  • Steek er wat rock chives en basilicumtopjes in.