Terug naar Recepten

Crèmesoep van groene asperges

Groen Soep 4 personen 30 - 45 minuten

Crèmesoep van groene asperges

Ingrediënten

 1 kg. groene asperges

 1 middelgrote ui

 2 el. boter

 1 handje kervel

 3/4 ltr. groentebouillon

 150 ml. crème fraîche

 zout en witte peper

 citroensap

Bereiding

  • Asperges schoonmaken en stukje van onderkant snijden.
  • Asperges in kleine stukjes snijden.
  • Ui schoonmaken, snipperen en in boter fruiten.
  • Stukjes asperge toevoegen en mee laten stoven.
  • Blaadjes van kervel plukken, afspoelen en met asperges laten meestoven.
  • Groentebouillon toevoegen, aan de kook brengen en soep afgedekt op matig vuur 25 minuten zachtjes laten koken.
  • Soep met staafmixer pureren en helft van crème fraîche erdoor roeren.
  • Zout, peper en citroensap naar smaak toevoegen.
  • Soep over 4 verwarmde borden verdelen en garneren met rest van de crème fraîche: hier en daar een theelepel crème fraîche en met een houten prikker door de soep roeren zodat eend decoratief patroon ontstaat.