Terug naar Recepten

Croustades met aspergepesto en rauwe ham

Wit Hoofdgerecht 3 personen 30 - 45 minuten

Croustades met aspergepesto en rauwe ham

Ingrediënten

 8 witte asperges

 4 groene asperges

 4 sneetjes wit brood, korstloos

 4 plakken rauwe ham (bv. Coburger- of Serrano-ham)

 2 á 3 eetlepels (olijf)olie

 1 teentje knoflook

 12 zwarte olijven

 4 vormpjes met een doorsnede van 13 cm

 peper

 zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175°C (hete lucht op 160°C).
  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept en laat ze uitlekken.
  • Bestrijk de sneetjes brood aan beide zijde goed met olie en leg ze in de vormpjes.
  • Laat de punten iets uitsteken zodat ze iets hol liggen.
  • Rooster ze in het midden van de oven in ca. 7 minuten goudbruin.
  • Laat ze afkoelen en verwijder de vormpjes.
  • Pak de uitgelekte, afgekoelde asperges en snijd de kop met 2 cm steel er vanaf.
    Houd deze topjes apart.
  • Doe de rest van de asperges en de olie in de keukenmachine.
  • Pel de knoflook en pers ze erboven uit.
  • Pureer dit en breng het op smaak met zout en peper.
  • Snijd de ham in reepjes.
  • Besmeer het brood met de aspergepuree.
  • Verdeel de ham en de aspergepunten erover.
  • Garneer met de olijven.