De Roode-asperges

De ingredienten

  • 2 kg duimdikke asperges
  • 1 kg kriel aardappeltjes geschrapt
  • 8 eieren
  • 8 ons beenham
  • pakje roomboter
  • nootje
  • muskaat
  • rasp

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Asperges schillen en in een staande in pan koken ongeveer 20 min.
  2. Krieltjes koken, afgieten en even droogstomen.
  3. In een schaal de boter verhitten, niet bruin laten worden, op een rechaud zetten.
  4. De eieren hard koken, in een schaaltje doen.
  5. De ham in porties gezellig op de schaal verdelen.
  6. Ei fijn prakken, ham heel klein snijden en mengen met verse nootmuskaat en wat zout en peper.
  7. Krieltjes en asperges op boord doen en gesmolten roomboter er over heen.
  8. Asperges tegelijk met wat mengsel op vork ondersteunend met 2 vingers afhappen.