Terug naar Recepten

Eierwrap met asperges

Paars Snack 2 personen Meer dan 60 minuten

Eierwrap met asperges

Ingrediënten

 4 dikke witte asperges

 8 dunne groene asperges

 Zout

 Suiker

 Roomboter

 4 middelgrote eieren

 4 el. melk

 1 bakje tuinkers

 Witte peper

 300 gr. gekookte beenham zonder vetrand

 100 gr. Mascarpone

 1 dl. Rieslingwijn

 2 blaadjes witte gelatine

 1 dl. slagroom

Bereiding

  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • De asperges af laten koelen en droog deppen.
  • Eieren loskloppen met melk en afgeknipte tuinkers, peper en zout naar smaak toevoegen en er 4 dunne omeletten van bakken (niet kleuren), deze tussen keukenpapier eveneens laten afkoelen.
  • Gelatine laten weken in koud water.
  • De Riesling verwarmen en de uitgeknepen gelatine erin oplossen.
  • Met de Mascarpone vermengen.
  • Slagroom stijf kloppen.
  • Beenham heel fijn malen in de keukenmachine en door de Mascarponemassa scheppen.
  • Slagroom erdoor roeren en uitstrijken over de omeletten.
  • Op elke omelet, dicht tegen elkaar gedrukt, 1 witte en 2 groene asperges leggen.
  • Omelet oprollen om de asperges heen en elke omelet stevig in een vel plastic folie rollen en ca 3 uur in de koelkast leggen.
  • Rolletjes uitpakken en om-en-om, recht, dan wel schuin doorsnijden in stukken van ca 3 cm.
  • Als deze schijfjes op hun rechte snijvlak gezet worden hebben ze een decoratieve schuine bovenkant.