Flan van groene en witte asperges

De ingredienten

  • 300 gr. witte asperges
  • 300 gr. groene asperges
  • 3 eieren
  • 1,5 dl room
  • zout en peper
  • boter

Informatie

  • Groen/Wit
  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Spoel de asperges even in koud water, verwijder het onderste harde gedeelte van beide types asperges.
  2. Schil enkel de witte asperges met een dunschiller.
  3. Houd 4 witte en 4 groene asperges apart en kook de andere asperges gaar.
  4. De 8 asperges die je apart houdt zijn voor de versiering en kook je het best afzonderlijk gaar zodat je er zeker van bent dat ze hun mooie vorm behouden.
  5. Terwijl de asperges garen, roer je de eieren met de room los zoals voor een omelet.
  6. Verdeel dit mengsel in twee porties.
  7. Giet de asperges voorzichtig af.
  8. Mix de witte en de groene asperges afzonderlijk fijn in een blender.
  9. Verwarm de oven voor op 190°C.
  10. Meng de helft van de eieren onder de groene aspergepuree.
  11. Herhaal hetzelfde voor de witte aspergepuree.
  12. Breng ze indien nodig op smaak met zout en peper.
  13. Smeer 4 vormpjes in met boter.
  14. Vul ze tot de helft met de puree van witte asperges, vul de andere helft aan met de puree van groene asperges.
  15. Zet de vormpjes in een ovenschotel die je tot 1/4 van de bovenrand van de vormpjes vult met warm water.
  16. Zet het geheel 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  17. Haal ze uit de oven en laat ze nog 5 minuten rusten alvorens ze te ontvormen.