Terug naar Recepten

Flan van groene en witte asperges

Paars Bijgerecht 4 personen 45 - 60 minuten

Flan van groene en witte asperges

Ingrediënten

 300 gr. witte asperges

 300 gr. groene asperges

 3 eieren

 1,5 dl room

 zout en peper

 boter

Bereiding

  • Spoel de asperges even in koud water, verwijder het onderste harde gedeelte van beide types asperges.
  • Schil enkel de witte asperges met een dunschiller.
  • Houd 4 witte en 4 groene asperges apart en kook de andere asperges gaar.
  • De 8 asperges die je apart houdt zijn voor de versiering en kook je het best afzonderlijk gaar zodat je er zeker van bent dat ze hun mooie vorm behouden.
  • Terwijl de asperges garen, roer je de eieren met de room los zoals voor een omelet.
  • Verdeel dit mengsel in twee porties.
  • Giet de asperges voorzichtig af.
  • Mix de witte en de groene asperges afzonderlijk fijn in een blender.
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Meng de helft van de eieren onder de groene aspergepuree.
  • Herhaal hetzelfde voor de witte aspergepuree.
  • Breng ze indien nodig op smaak met zout en peper.
  • Smeer 4 vormpjes in met boter.
  • Vul ze tot de helft met de puree van witte asperges, vul de andere helft aan met de puree van groene asperges.
  • Zet de vormpjes in een ovenschotel die je tot 1/4 van de bovenrand van de vormpjes vult met warm water.
  • Zet het geheel 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal ze uit de oven en laat ze nog 5 minuten rusten alvorens ze te ontvormen.