Terug naar Recepten

Gebakken asperges met aardappelsalade

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Gebakken asperges met aardappelsalade

Ingrediënten

 1 kg asperges

 4-5 eieren

 suiker

 zout

 bloem

 paneermeel

 zonnebloemolie

 1 kg aardappelen

 boter

Voorbeiding

Dressing voor de aardappelsalade:

  • suiker
  • 1-2 sjalotjes of 1 kleine ui
  • azijn
  • wijnazijn
  • peper en zout
  • paar druppels olie en water

Bereiding

  • Aardappels koken en af laten koelen.
  • De asperges schillen en ± 10 minuten opzetten met een beetje suiker en een klontje boter.
  • Afgieten en af laten koelen.
  • De afgekoelde asperges in bloem rollen en door 3 geklopte hele eieren halen.
  • Af laten druipen en als laatste door fijne paneermeel rollen.
  • De asperges in de zonnebloemolie mooi knapperig, rozig bakken.
  • De gebakken asperges op een voorverwarmde schaal of bord leggen.
  • 1-2 hard gekookte eieren halveren en schaal versieren met eieren.
  • De gekookte afgekoelde aardappelen in plakjes snijden.
  • Deze in een kom doen en de dressing erbij doen met gesnipperde sjalotjes/ui.