Terug naar Recepten
Gebakken asperges met aardappelsalade
Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten
Ingrediënten
1 kg asperges
4-5 eieren
suiker
zout
bloem
paneermeel
zonnebloemolie
1 kg aardappelen
boter
Voorbeiding
Dressing voor de aardappelsalade:
- suiker
- 1-2 sjalotjes of 1 kleine ui
- azijn
- wijnazijn
- peper en zout
- paar druppels olie en water
Bereiding
- Aardappels koken en af laten koelen.
- De asperges schillen en ± 10 minuten opzetten met een beetje suiker en een klontje boter.
- Afgieten en af laten koelen.
- De afgekoelde asperges in bloem rollen en door 3 geklopte hele eieren halen.
- Af laten druipen en als laatste door fijne paneermeel rollen.
- De asperges in de zonnebloemolie mooi knapperig, rozig bakken.
- De gebakken asperges op een voorverwarmde schaal of bord leggen.
- 1-2 hard gekookte eieren halveren en schaal versieren met eieren.
- De gekookte afgekoelde aardappelen in plakjes snijden.
- Deze in een kom doen en de dressing erbij doen met gesnipperde sjalotjes/ui.