Terug naar Recepten

Gebakken Asperges met Scampi

Wit Hoofdgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Gebakken Asperges met Scampi

Ingrediënten

 12 asperges, geschild

 12 scampis

 peper en zout

 olijfolie

 Saus: 100 gr. asperges (ondereinden)

 Saus: 0,5 dl room

 Saus: 1 el crème fraiche

 Saus: 73 dl witte wijn of Noilly

 Saus: Prat extra dry

 Saus: bieslook

 Saus: kervel

 Saus: 100 gr. boter

 Saus: peper en zout

 Saus: cayennepeper

Bereiding

  • Kook, voor de saus, de geschilde ondereinden van asperges met weinig zout gaar. Bewaar een halve deciliter van het kookvocht.
  • Laat dit aspergevocht samen met de room, crème fraiche, witte wijn of Noilly Prat en de aspergestukjes tot de helft inkoken.
  • Hak de bieslook en kervel fijn.
  • Pureer de ingekookte massa met een staafmixer of in de keukenmachine.
  • Passeer alles door een zeef en houd de saus warm.
  • Bestrooi de scampis met weinig peper en zout.
  • Neem twee pannetjes, doe in beide 1-2 eetlepels olijfolie en verhit deze.
  • Doe in de ene pan de asperges en in de andere de scampis en bak beide tot ze licht verkleuren. Houd ze warm in de oven en verwarm de saus.
  • Monteer de saus met de in klontjes verdeelde boter.
  • Breng de saus op smaak met peper, zout, een snufje cayennepeper en roer er op het laatste moment de fijngehakte kruiden door.
  • Leg de asperges op vier voorverwarmde borden, drapeer de scampis eroverheen en verdeel de saus over de borden.