Terug naar Recepten

Gefrituurde asperge met kruidenmayonaise

Paars Snack 4 personen 45 - 60 minuten

Gefrituurde asperge met kruidenmayonaise

Ingrediënten

 350 gr. witte asperges

 350 gr. groene asperges

 150 ml bier (pils)

 1 ei (gesplitst)

 125 gr bloem

 1 el raapolie

 1 tomaat

 zout

Voorbeiding

Voor de kruidenmayonaise:

  • 2 hardgekookte eieren
  • 2 zoetzure augurken
  • 1 kleine ui
  • 350 gr. light mayonaise
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 el gesnipperde bieslook
  • zout en peper
  • citroensap
  • mosterd

Bereiding

  • Was en schil de witte asperge en verwijder de houtige ondereinden.
  • Snijd de stengels in de lengte doormidden en halveer ze.
  • Kook de asperge in gezouten water beetgaar (4 tot 6 minuten).
  • Laat uitlekken en afkoelen in vergiet.
  • Bij de groene asperges alleen de onderste helft schillen en in de lengte doormidden snijden.
  • Blancheer de groene asperges in kokend water met zout.
  • Ontvel de tomaat en frituur de schillen.
  • Vermeng de bloem met het bier, eigeel, zout en olie.
  • Met garde opkloppen en een half uur laten rusten.
  • Verwarm de friteuse tot 180°C.
  • Sla het eiwit stijf en vermeng deze met het bierbeslag.
  • Doop de aspergestukjes in het bierbeslag zodat deze volledig bedekt zijn.
  • Frituur de aspergestukjes totdat ze goudbruin zijn.
  • Schakeer de gefrituurde aspergestukjes en de gefrituurde tomaatschilletjes op een bord.
  • Serveren met de kruidenmayonaise.

Voor de kruidenmayonaise:

  • Hak de hardgekookte eieren, de ui en de augurken fijn en vermeng deze met de mayonaise.
  • Peterselie en bieslook fijnhakken en ook aan de mayonaise toevoegen.
  • Op smaak brengen met zout, peper, citroensap en mosterd.