Terug naar Recepten

Gegratineerde asperge-tosti

Wit Lunch 4 personen 15 - 30 minuten

Gegratineerde asperge-tosti

Ingrediënten

 1 kg asperges

 zout

 125 dl melk

 25 gr. klassieke blonde roux

 vers gemalen peper

 nootmuskaat

 2 el witte wijn

 1 eidooier

 4 sneetjes brood (wit of tarwe )

 4 plakken gekookte ham

 1 doosje tuinkers

Bereiding

  • Asperges schillen en in ongeveer 15 min. gaar koken.
  • 125 dl asperge vocht afmeten en opkoken met de melk.
  • De roux met de garde erdoor roeren en 1 min. koken.
  • Met zout nootmuskaat en witte wijn op smaak brengen, tenslotte de met wat melk losgeklopte eidooier erdoor roeren, de saus niet meer laten koken.
  • Het brood aan een kant roosteren, dan keren en de niet geroosterde zijde beboteren.
  • De asperges eventueel wat inkorten, over de broodjes verdelen en dan de ham daarop leggen.
  • De saus erover schenken.
  • De broodjes ca 5 min. onder de voorverwarmde grill gratineren.
  • Met tuinkers gegarneerd serveren.