Ingrediënten
1 kg asperges
zout
125 dl melk
25 gr. klassieke blonde roux
vers gemalen peper
nootmuskaat
2 el witte wijn
1 eidooier
4 sneetjes brood (wit of tarwe )
4 plakken gekookte ham
1 doosje tuinkers
Bereiding
- Asperges schillen en in ongeveer 15 min. gaar koken.
- 125 dl asperge vocht afmeten en opkoken met de melk.
- De roux met de garde erdoor roeren en 1 min. koken.
- Met zout nootmuskaat en witte wijn op smaak brengen, tenslotte de met wat melk losgeklopte eidooier erdoor roeren, de saus niet meer laten koken.
- Het brood aan een kant roosteren, dan keren en de niet geroosterde zijde beboteren.
- De asperges eventueel wat inkorten, over de broodjes verdelen en dan de ham daarop leggen.
- De saus erover schenken.
- De broodjes ca 5 min. onder de voorverwarmde grill gratineren.
- Met tuinkers gegarneerd serveren.