Terug naar Recepten

Gegratineerde Aspergerolletjes

Wit Lunch 4 personen 45 - 60 minuten

Gegratineerde  Aspergerolletjes

Ingrediënten

 1 kg witte asperges

 zout

 suiker

 roomboter

 8 plakken gekookte achterham

 geraspte schil van 1 sinaasappel

 3 el fijngehakte verse dragonblaadjes

 2 el grove mosterd

 1/4 liter slagroom

 1 eigeel

 50 gr. geraspte belegen kaas

Bereiding

  • Asperges schoonmaken, schillen en in ruim water met wat zout, suiker en een kluitje roomboter gaarkoken.
  • Asperges laten uitlekken.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • Slagroom half stijfkloppen (yoghurtdikte) met een snufje zout.
  • Eigeel losroeren met de mosterd en de helft van de kaas en dit door de slagroom spatelen.
  • Leg in elke plak gekookte achterham 2-4 asperges.
  • Asperges bestrooien met dragon en sinaasappelschil en oprollen.
  • Rolletjes op de bakplaat leggen en de slagroom erover scheppen.
  • Rest van de kaas erover strooien.
  • Rolletjes een kwartier midden in de voorverwarmde oven zetten. (200 C.)
  • Serveer warm.