Terug naar Recepten

Gegratineerde asperges met spinazie

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Gegratineerde asperges met spinazie

Ingrediënten

 1,5 kg asperges

 2,5 dl melk

 20 g boter

 40 g bloem

 2 eidooiers

 2 kg gewassen spinazie

 100 g geraspte kaas

 nootmuskaat, zout, peper

Bereiding

  • Schil de asperges en kook ze in ongeveer 10 minuten beetgaar.
  • Bewaar 2,5 dl van het kookvocht en meng dit met de melk.
  • Maak een roux van de boter en de bloem en laat die 3 minuten garen. Roer er beetje bij beetje het melkmengsel door en laat de saus 20 minuten zachtjes koken.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Laat de spinazie met aanhangend water slinken, giet af en pers het water eruit.
  • Breng de saus met zout, peper en nootmuskaat op smaak en roer de eidooiers en de kaas erdoor.
  • Leg de asperges in een ovenschaal.
  • Schep de spinazie erop en verdeel de saus erover.
  • Gratineer het gerecht in ongeveer 25 minuten in het midden van de oven.