Terug naar Recepten

Gegratineerde asperges met tomaten

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Gegratineerde asperges met tomaten

Ingrediënten

 4 vleestomaten

 4 sjalotten

 50 gr boter

 3 el fijngesneden basilicum

 vers gemalen witte peper

 160 gr blauwe kaas

 40 gr creme fraiche

 2 kg witte asperges

Bereiding

  • Schil de asperges zorgvuldig en snijd ongeveer 2 cm van de onderzijde af.
  • Breng het water met een snufje zout aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat nog 15 minuten doorgaren. Vervolgens de asperges goed laten uitlekken.
  • Leg ze in een vuurvaste ingevette schaal.
  • Ontvel de vleestomaten en snijd ze in blokjes.
  • Schil de sjalotten en snijd ze fijn.
  • Smelt de boter en fruit de sjalotten daarin.
  • Voeg tomaten en basilicum toe en laat ze kort mee fruiten.
  • Breng het geheel op smaak met peper en schep het over de asperges.
  • Snijd de kaas fijn, roer er de crème fraîche door en verdeel het mengsel over de tomaten.
  • Zet schaal in voorverwarmde heteluchtoven en bak 10 minuten op 180℃.