Terug naar Recepten

Gegratineerde asperges met Zalm

Wit Hoofdgerecht 3 personen 45 - 60 minuten

Gegratineerde asperges met Zalm

Ingrediënten

 1 kg witte asperges

 zout en vergemalen peper

 1/2 visbouillontablet

 4 stukken verse zalmfilet van 150 gr.

 2 el fijngeknipte verse basilicum

 1/8 liter slagroom

 2 eieren

 100 gr. magor

 50 gr. geraspte oude kaas

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de asperges en snijd de uiteinden er zodanig af dat alle asperges ca. 12 cm lang zijn.
  • Kook de asperges in ruim water in ca. 20 minuten beetgaar.
  • Laat de asperges in een vergiet uitlekken en vang 1/2 dl vocht op.
  • Los de 1/2 visbouillontablet in dit vocht op en roer er 1 dl room bij.
  • Schenk dit in een rechthoekige lage ovenschaal.
  • Leg de stukken zalm er naast elkaar in.
  • Bestrooi ze met peper en zout en de basilicum.
  • Verdeel de asperges in 4 porties en leg ze met de kopjes naar 1 kant, op de zalmfilets.
  • Klop de eieren los met de magor, de rest van de room en zout en peper.
  • Schep dit mengsel op de asperges en strooi de geraspte kaas erover.
  • 30 minuten in de oven en..... smullen maar.