Ingrediënten
1 kg asperges
zout
peper
snufje suiker
enkele toefjes kervel of peterselie
25 g boter
25 g bloem
3 dl melk
125 gr geraspte maasdammer
nootmuskaat
Bereiding
- Schil de asperges en snijd de houtachtige uiteinden (2-3cm) eraf.
- Kook de asperges in ruim kokend water met wat zout en een snufje suiker. Haal na 5 min de pan het van het vuur en laat de asperges met de deksel op de pan 15 min nagaren.
- Verwarm de gril intussen op de hoogste stand.
- Smelt de boter in en steelpan, roer de bloem erdoor en laat de roux al roerende, 1-2 minuten zachtjes pruttelen.
- Schenk beetje voor beetje de melk erbij en blijf roeren tot de saus glad gebonden is. Laat de saus circa 5 minuten zachtjes koken.
- Voeg 100 gr kaas toe aan de saus en laat hem al roerende smelten.
- Neem de pan van het vuur en breng de saus op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
- Neem de asperges uit de pan en laat ze goed uitlekken.
- Leg de asperges op een ovenschaal, schenk de saus erover en bestrooi met de rest van de kaas.
- Zet de schaal onder de hete grill en laat de kaassaus in circa 5 minuten lichtbruin worden.
- Maak het gerecht af met wat vers gesneden koriander of peterselie.