Terug naar Recepten

Gegrilde asperges met carpaccio en truffelolie

Wit Hoofdgerecht 3 personen 15 - 30 minuten

Gegrilde asperges met carpaccio en truffelolie

Ingrediënten

 4 dikke witte asperges per persoon

 100 gr carpaccio per persoon

 Rucola

 Cherry tomaatjes

 Pijnboompitjes

 Geroosterd Parmezaanse kaas, in grove vlokken geraspt

 Truffelolie

 Balsamico stroop

 Zwarte peper uit de molen

Bereiding

  • Kook de asperges net beetgaar, laat ze uitlekken en dep droog.
  • Verwarm de grillpan en grill de asperges in enkele minuten gaar.
  • Doe de carpaccio op een bord, leg er een handvol rucola op.
  • Leg de asperges op de rucola, versier met wat cherrytomaatjes.
  • Druppel er de truffelolie overheen, en een paar toefjes balsamico stroop.
  • Bestrooi het geheel met pijnboompitjes en wat kaas vlokken.
  • Als laatste peper uit de molen (en zout, indien gewenst) op het gerecht.