Terug naar Recepten
Gegrilde asperges met carpaccio en truffelolie
Wit Hoofdgerecht 3 personen 15 - 30 minuten
Ingrediënten
4 dikke witte asperges per persoon
100 gr carpaccio per persoon
Rucola
Cherry tomaatjes
Pijnboompitjes
Geroosterd Parmezaanse kaas, in grove vlokken geraspt
Truffelolie
Balsamico stroop
Zwarte peper uit de molen
Bereiding
- Kook de asperges net beetgaar, laat ze uitlekken en dep droog.
- Verwarm de grillpan en grill de asperges in enkele minuten gaar.
- Doe de carpaccio op een bord, leg er een handvol rucola op.
- Leg de asperges op de rucola, versier met wat cherrytomaatjes.
- Druppel er de truffelolie overheen, en een paar toefjes balsamico stroop.
- Bestrooi het geheel met pijnboompitjes en wat kaas vlokken.
- Als laatste peper uit de molen (en zout, indien gewenst) op het gerecht.