Gegrilde asperges met een gebakken kwarteltje, frambozen, jus en chips van schorseneren

De ingredienten

  • 3 asperges
  • 1 kwartel
  • 3 frambozen
  • 1 schorseneer
  • mosterdsla
  • 3 eetl olijfolie
  • Peper en zout
  • Jus

Informatie

  • Wit
  • 1 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  • Schil de asperges en kook ze gaar.
  • Haal de asperges uit het vocht en leg ze op een doek te drogen.
  • Bak de kwartel in zijn geheel rondom goudbruin en gaar in een oven van 80◦ gedurende ± 20 min.
  • Was de schorseneer goed, snijd er lange dunne plakjes van met bijv een dunschiller  en frituur op 160 ◦C goudbruin.
  • Maak de grillpan goed heet en gril hier de asperges in.
  • Dresseer de asperges op bord.
  • Haal de kwartelborstjes en pootjes van het karkas en dresseer op de asperges.
  • Verdeel er de doormidden gesneden framboosjes bij.
  • Lepel er wat jus omheen.
  • Steek er schorseneerchips in.