Terug naar Recepten
Gegrilde grietbot met asperges, parmaham en moriletjesjus
Paars Hoofdgerecht 3 personen 45 - 60 minuten
Ingrediënten
1 kg witte asperges
350 gr. boter
1 bosje groene asperges
4 plakken parmaham
1 zakje gedroogde morieltjes
5 dl gevogeltebouillon
50 gr. crème fraîche
4 st. grietbotfilet å 170 gr p.p.
250 gr. cantharellen
peper en zout
Bereiding
Asperges
- Schil de asperges en doe deze in een passende pan met koud water, 150 gr. boter en zout.
- Breng deze aan de kook voor ongeveer 2 min.
- Haal deze dan van het vuur en laat ze in het vocht afkoelen.
- Voor de groene asperges water koken en ze hierin 2 minuten koken en daarna koud afspoelen.
- Hier omheen een plakje parmaham rollen.
Saus
- Doe de gevogeltebouillon met de morieltjes in een pan en breng deze aan de kook.
- Snijd de gare moriletjes overlangs door en doe deze met de boter en crème fraîche terug in de pan.
- Breng deze weer aan de kook en pureer deze saus met de staafmixer, eventueel zout en peper toevoegen.
Vis
- Olie de bovenkant van de vis en grill deze in de gloeiend hete grillpan tot er een mooi ruitje op zit.
- Daarna nog even nagaren in een hete oven van 200 graden, ongeveer 4 min.
Garnering
- Bak de cantharellen in een pan tot ze mooi gaar zijn.
- Maak hierna het bord mooi op, eventueel met aardappelpuree serveren.