Terug naar Recepten

Gegrilde grietbot met asperges, parmaham en moriletjesjus

Paars Hoofdgerecht 3 personen 45 - 60 minuten

Gegrilde grietbot met asperges, parmaham en moriletjesjus

Ingrediënten

 1 kg witte asperges

 350 gr. boter

 1 bosje groene asperges

 4 plakken parmaham

 1 zakje gedroogde morieltjes

 5 dl gevogeltebouillon

 50 gr. crème fraîche

 4 st. grietbotfilet å 170 gr p.p.

 250 gr. cantharellen

 peper en zout

Bereiding

 Asperges

  • Schil de asperges en doe deze in een passende pan met koud water, 150 gr. boter en zout.
  • Breng deze aan de kook voor ongeveer 2 min.
  • Haal deze dan van het vuur en laat ze in het vocht afkoelen.
  • Voor de groene asperges water koken en ze hierin 2 minuten koken en daarna koud afspoelen.
  • Hier omheen een plakje parmaham rollen.

Saus

  • Doe de gevogeltebouillon met de morieltjes in een pan en breng deze aan de kook.
  • Snijd de gare moriletjes overlangs door en doe deze met de boter en crème fraîche terug in de pan.
  • Breng deze weer aan de kook en pureer deze saus met de staafmixer, eventueel zout en peper toevoegen.

Vis

  •  Olie de bovenkant van de vis en grill deze in de gloeiend hete grillpan tot er een mooi ruitje op zit.
  • Daarna nog even nagaren in een hete oven van 200 graden, ongeveer 4 min.

Garnering

  • Bak de cantharellen in een pan tot ze mooi gaar zijn.
  • Maak hierna het bord mooi op, eventueel met aardappelpuree serveren.