Terug naar Recepten

Gegrilde lamskroon 'Hoogecraene'

Wit Hoofdgerecht 3 personen 30 - 45 minuten

Gegrilde lamskroon 'Hoogecraene'

Ingrediënten

 500 gr. witte asperges

 750 gr. lamskroon van Nieuw-Zeelandsvlees

 peper

 zeezout

 1 bio-citroen

 1/2 bosje munt

 1 bosjes gladde peterselie

 6 el olijfolie

 1 afgestreken tl suiker

 30 gr. pijnboompitten

 1 bosje rucola

 200 gr. zure room

 200 gr. sugar snaps

Bereiding

  • Dep de lamskroon droog met huishoudpapier en kruid met peper en zout.
  • Rasp de citroenschil dun en pers het sap uit.
  • Spoel de munt en de peterselie en schud ze droog. Trek de blaadjes van de steeltjes en hak deze erg fijn.
  • Roer de kruiden samen met de citroenschil en 3 tot 4 el sap, 3 el olijfolie en suiker.
  • Maak een antikleefpan warm en rooster daarin de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn.
  • Spoel de rucola, laat uitlekken en hak deze fijn.
  • Roer de rucola door de zure room. Voeg de pijnboompitten en wat zout toe.
  • Schil de asperges en snijd de uiteinden er van af. Halveer de asperges overlangs.
  • Maak de sugar snaps schoon.
  • Verwarm 3 el olijfolie in een antikleefpan en bak de asperges aan beide kanten ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de sugar snaps toe en laat het 3 minuten verder bakken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Gril de lamskroon gedurende 18 minuten op de hete grill. Draai ze regelmatig om.
  • Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
  • Bestrijk het vlees met kruidenpasta en snij het in stukken.
  • Serveer met asperges en rucola-zure room.