Terug naar Recepten

Gegrilde rode mul met lauwwarme tartaar van langoustines

Groen Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Gegrilde rode mul met lauwwarme tartaar van langoustines

Ingrediënten

 12 rode mulfilets

 6 verse langoustines

 1 limoen

 olijfolie

 8 groene asperges

 50 gr. roomboter

 200 gr. gepelde peulvruchten

 200 gr. risotto

 2 tomaten (schoon en ontveld)

 4 blaadjes basilicum

 peper en zout

Bereiding

  • Snijd de langoustines fijn en meng deze met ca. 1 el olijfolie, 1 tl limoenschil, peper en zout.
  • Zet de risotto op met 4 dl. bouillon. Ongeveer 20 minuten tegen de kook aanhouden.
  • Voeg als laatste de in blokjes gesneden tomaat en gesneden basilicum toe.
  • Schil de asperges tot de helft en snijd ca. 2 cm. van de kontjes af.
  • Bak ze kort in de roomboter (2 min.) en zet ze vier minuutjes opzij.
  • Grill de mulfilet op de huidkant kruislings.
  • Doe op de mulfilet 1 lepel langoustinetartaar en leg daar vervolgens de andere filet op, met de huidkant boven.
  • Verwarm de risotto en de groentes op het vuur, en zet de mulfilet ca. 3 minuten in de oven (180 graden).