Terug naar Recepten
Gegrilde rode mul met lauwwarme tartaar van langoustines
Groen Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten
Ingrediënten
12 rode mulfilets
6 verse langoustines
1 limoen
olijfolie
8 groene asperges
50 gr. roomboter
200 gr. gepelde peulvruchten
200 gr. risotto
2 tomaten (schoon en ontveld)
4 blaadjes basilicum
peper en zout
Bereiding
- Snijd de langoustines fijn en meng deze met ca. 1 el olijfolie, 1 tl limoenschil, peper en zout.
- Zet de risotto op met 4 dl. bouillon. Ongeveer 20 minuten tegen de kook aanhouden.
- Voeg als laatste de in blokjes gesneden tomaat en gesneden basilicum toe.
- Schil de asperges tot de helft en snijd ca. 2 cm. van de kontjes af.
- Bak ze kort in de roomboter (2 min.) en zet ze vier minuutjes opzij.
- Grill de mulfilet op de huidkant kruislings.
- Doe op de mulfilet 1 lepel langoustinetartaar en leg daar vervolgens de andere filet op, met de huidkant boven.
- Verwarm de risotto en de groentes op het vuur, en zet de mulfilet ca. 3 minuten in de oven (180 graden).