Terug naar Recepten

Gegrilleerde zeebaars met asperges en pesto

Wit Hoofdgerecht 3 personen 15 - 30 minuten

Gegrilleerde zeebaars met asperges en pesto

Ingrediënten

 8 zeebaars filets a 100 g

 16 asperges

 500 g basilicum

 100 g rozeval aardappelen

 100 g pijnboompitten

 60 g geraspte Parmezaanse kaas

 2 tenen knoflook

 Olijfolie extra vierge

 Roomboter

 Peper en zout

Bereiding

  • Bereid de pesto in een vijzel of keukenmachine van de pijnboompitten, basilicum, knoflook, olijolie, Parmezaan, peper en zout.
  • Schil de asperges en kook ze volgens het basisrecept.
  • Schil de aardappelen en tourneer ze bij tot gelijke vorm.
  • Kook de aardappelen op de gebruikelijk wijze gaar.
  • Verhit de grillpan en druppel wat olie over de vis, grilleer de vis in 2 minuten aan iedere kant gaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Dresseer 4 asperges per persoon op de borden en verdeel de vis er over.
  • Verdeel wat toefjes pesto over de vis en garneer af met wat verse basilicum blaadjes en eventueel een koekje van Parmezaan.
  • Wentel wat roomboter door de aardappeltjes en serveer apart