Terug naar Recepten

Geitenkaas met gemarineerde asperges

Groen Hoofdgerecht 4 personen 45 - 60 minuten

Geitenkaas met gemarineerde asperges

Ingrediënten

 200 gr. geitenkaas (vers)

 1 el. melk

 2 dl room

 1 blaadje gelatine (van 3 g)

 2 bosjes groene asperges

 2 tomaten

 zout en peper

Bereiding

  • De geitenkaas met de melk mengen en beetje bij beetje de geklopte room toevoegen.
  • Het blaadje gelatine in koud water weken en goed uitknijpen.
  • Het blaadje met een lepel van de geitenkaascrème op een laag vuur laten smelten.
  • De pan van het vuur nemen en de rest van de crème eraan toevoegen.
  • Wanneer het een geheel is, de crème uit de pan nemen en in 4 vormpjes gieten om op te stijven.
  • De asperges schoonmaken en in water met een beetje zout al dente koken.
  • Tomaten ontvellen.
  • Olie, azijn en peper en zout mengen tot een vinaigrette.
  • De geitenkaascrème uit de vormpjes nemen en op de borden leggen.
  • Daar bovenop een paar asperges leggen en de tomatenreepjes schakeren.
  • De vinaigrette rondom sprenkelen.