Terug naar Recepten
Geitenkaas met gemarineerde asperges
Groen Hoofdgerecht 4 personen 45 - 60 minuten
Ingrediënten
200 gr. geitenkaas (vers)
1 el. melk
2 dl room
1 blaadje gelatine (van 3 g)
2 bosjes groene asperges
2 tomaten
zout en peper
Bereiding
- De geitenkaas met de melk mengen en beetje bij beetje de geklopte room toevoegen.
- Het blaadje gelatine in koud water weken en goed uitknijpen.
- Het blaadje met een lepel van de geitenkaascrème op een laag vuur laten smelten.
- De pan van het vuur nemen en de rest van de crème eraan toevoegen.
- Wanneer het een geheel is, de crème uit de pan nemen en in 4 vormpjes gieten om op te stijven.
- De asperges schoonmaken en in water met een beetje zout al dente koken.
- Tomaten ontvellen.
- Olie, azijn en peper en zout mengen tot een vinaigrette.
- De geitenkaascrème uit de vormpjes nemen en op de borden leggen.
- Daar bovenop een paar asperges leggen en de tomatenreepjes schakeren.
- De vinaigrette rondom sprenkelen.