Terug naar Recepten

Gepocheerde tongfilet met asperge en paddestoelen

Groen Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Gepocheerde tongfilet met asperge en paddestoelen

Ingrediënten

 40 g gedroogde paddestoelen

 8 groene asperges

 100 g diepvries doperwten

 2 dl visfond

 4 tongfilet

 1 dl room

 50 g (boter voor in de saus)

 50 g boter (om in te bakken)

 1 sjalotje

 peper en zout

Bereiding

  • Week de gedroogde paddenstoelen ca. 4 uur en knijp ze goed uit voor gebruik.
  • Snijd ongeveer 2 cm van het ondereinde van de groene asperge en kook deze met de doperwten in water met zout beetgaar.
  • Verhit de visfond tot ongeveer 80°C en gaar hierin de tongfilets in ca. 8 minuten.
  • Bewaar de gegaarde tongfilets in een warme oven.
  • Giet de room bij de visfond en laat dit inkoken tot ongeveer 1 dl.
  • Voeg 50 g in blokjes gesneden koude boter toe en maak de saus met een staafmixer schuimig.
  • Pel en snipper het sjalotje en fruit dit aan in de gesmolten bakboter.
  • Voeg de asperge, doperwten en paddenstoelen toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de groenten op een voorverwarmd bord en leg hierop de gepocheerde tongfilet.
  • Lepel de schuimige roomsaus om het gerecht.