Terug naar Recepten
Gepocheerde tongfilet met asperge en paddestoelen
Groen Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten
Ingrediënten
40 g gedroogde paddestoelen
8 groene asperges
100 g diepvries doperwten
2 dl visfond
4 tongfilet
1 dl room
50 g (boter voor in de saus)
50 g boter (om in te bakken)
1 sjalotje
peper en zout
Bereiding
- Week de gedroogde paddenstoelen ca. 4 uur en knijp ze goed uit voor gebruik.
- Snijd ongeveer 2 cm van het ondereinde van de groene asperge en kook deze met de doperwten in water met zout beetgaar.
- Verhit de visfond tot ongeveer 80°C en gaar hierin de tongfilets in ca. 8 minuten.
- Bewaar de gegaarde tongfilets in een warme oven.
- Giet de room bij de visfond en laat dit inkoken tot ongeveer 1 dl.
- Voeg 50 g in blokjes gesneden koude boter toe en maak de saus met een staafmixer schuimig.
- Pel en snipper het sjalotje en fruit dit aan in de gesmolten bakboter.
- Voeg de asperge, doperwten en paddenstoelen toe en breng op smaak met zout en peper.
- Doe de groenten op een voorverwarmd bord en leg hierop de gepocheerde tongfilet.
- Lepel de schuimige roomsaus om het gerecht.