Terug naar Recepten

Geroerbakte asperge met kip en courgette

Paars Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Geroerbakte asperge met kip en courgette

Ingrediënten

 1 kg groene (en) of witte asperges

 50 g kipfilet in reepjes

 2 kleine courgettes

 2 el olie

 peper en zout

 2 el sojasus

 1 el oestersaus

 1 tl gemberpoeder

 3 lente-uitjes

Voorbeiding

S

Bereiding

  • Schil de witte asperges, verwijder ongeveer 2 cm van de onderzijde. Was de groene asperges en snijd ongveer 2 cm van de onderzijde. Snijd de asperges in stukken van 4 a 5 cm.
  • Snijd de courgettes in kleine blokjes
  • Verhit de olie in de wok en bak de kipreepjes goudbruin.
  • Voeg de asperge toe en roerbak deze 4 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de courgette blokjes, de sojasaus, oestersaus en de gember toe.
  • Roerbak alles totdat de asperges beetgaar zijn.
  • Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes en strooi deze vlak voor het serveren over het gerecht.