Terug naar Recepten

Geroerbakte asperges-tagliatelle met Leidsche kaas

Paars Hoofdgerecht 3 personen 15 - 30 minuten

Geroerbakte asperges-tagliatelle met Leidsche kaas

Ingrediënten

 500 gr. witte asperges

 500 gr. groene asperges

 250 gr. belegen Leidsche kaas(komijnekaas)

 Bosje bosui

 250 gr. champignons

 300 gr. zalm

 Peper en zout

 Bekertje crème fraîche

 Een paar takjes dille

Bereiding

  • Schil de witte asperges en snijd 2 cm van de onderkant van de witte en groene asperges af.
  • Snijd vervolgens met de kaasschaaf, of dunschiller vanaf de kop de groene en witte asperges in slierten.
  • Snijd de bosui in grove stukken en de champignons in plakken.
  • Schenk een scheut olijfolie in de wokpan en roerbak eerst de bosui iets gaar, de aspergeslierten erbij en zout en peper.
  • Roerbak dit 10 minuten.
  • Zalm erbij en de kaas in kleine stukjes.
  • Op het laatst de crème fraîche en de fijngesneden dille erbij. Goed doorwarmen.
  • De zalm als laatste toevoegen.
  • Serveer bijvoorbeeld met tagliatelle....