Terug naar Recepten

Geroerbakte asperges

Paars Hoofdgerecht 3 personen 15 - 30 minuten

Geroerbakte asperges

Ingrediënten

 400 g witte en/of groene asperges

 1 middelgrote ui

 200 g snijbonen

 1 paprika rood

 1 conference peer

 1 steel prei

 Beetje olie (bakolie)

 Peper en zout naar smaak

Bereiding

  • Witte asperges schillen, ondereinden eraf. De asperges in grove stukken snijden. Kopjes apart houden.
  • Indien je de groene asperges ook wilt gebruiken, deze als eerste in de pan.
  • Die groene ongeschild, snijden in grove stukken en kopjes apart houden.
  • De ui schillen en in grove stukken snijden.
  • De paprika in iets kleinere stukjes snijden.
  • De prei onder- en bovenkant eraf halen. (groen gewoon meebakken) snijden in stukken zoals de ui.
  • Snijbonen schonen en in 2 centimeter lange stukken snijden (chinoise).
  • De conference peer schillen en klokhuis eruit en in quartier snijden. (indien een dikke peer dan in 6en of 8en snijden.)
  • Pan op een hoog vuur en de olie erin.
  • Voeg de snijbonen, (groene asperges ook) toe en bak even aan.
  • Voeg daarna de rest van de groenten toe.
  • Na ongeveer 5 minuten de kopjes en de peer toevoegen en even laten meewarmen.