Terug naar Recepten

Gerookte en gegrilde asperges op een bedje van rucolasalade

Wit Hoofdgerecht 2 personen Max. 15 minuten

Gerookte en gegrilde asperges op een bedje van rucolasalade

Ingrediënten

 1 kg. witte asperges

 Rucolasla

 Lente-ui

 Zongedroogde tomaat

 Geroosterde pijnboompitjes

 Groene pesto

 Balsamicoazijn

 Olijfolie

 Peper en zout

Bereiding

  • Begin met het schillen en garen van de asperges volgens het basisrecept.
  • Kook de asperges tot ze net beetgaar zijn, niet te slap i.v.m roken en grillen.
  • Sla zorgvuldig wassen.
  • Pijnboompitjes ongeveer 4 minuutjes in een bakpan aanzetten tot ze bruin kleuren.
  • Zongedroogde tomaatjes julienne snijden.
  • Lente-ui wassen en schuine ringetjes van snijden, en eventjes aanzetten.
  • Asperges roken in rookoventje met houtsnippers.
  • Dresseer de rucolasla mooi in het midden van het bord en besprenkel met balsamicodressing.
  • Strooi er de lente-ui over en de pijnboompitjes.
  • Gril daarna de asperges en leg deze op de sla.
  • Strooi daarna peper en zout erover en maak af met de julienne van tomaatjes.
  • Maak met 2 lepels een quenelle van groene pesto en leg deze aan de rand van de salade.
  • Eventueel afmaken met schaafsel van parmezaanse kaas.