Terug naar Recepten

Gerookte palingsalade met pasta en asperges

Wit Hoofdgerecht 2 personen 30 - 45 minuten

Gerookte palingsalade met pasta en asperges

Ingrediënten

 200 gram witte asperges

 200 gram gerookte paling

 250 gram pasta

 1 liter visbouillon (van tablet)

 2 vleestomaten

 3 lente-uitjes

 200 gram diepvries doperwtjes

 1 kleine appel

 1 eetlepel olijfolie

 1 bekertje (125 ml) zure room

 1½ dl yoghurt

 1 eetlepel citroensap

 1 eetlepel gehakte dille + enkele takjes voor de garnering

 zout en peper

Bereiding

  • Begin met het schillen en garen van de asperges volgens het basisrecept. 
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in de visbouillon waaraan olijfolie is toegevoegd.
  • Giet de pasta af en spoel deze na met koud water.
  • Leg de vleestomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Hak de lente-uitjes fijn en snijd het loof in smalle ringetjes.
  • Kook de doperwtjes gaar in 5-7 minuten en giet ze af. Snijd de gekookte asperges in stukjes.
  • Rasp de appel grof.
  • Verdeel de paling in reepjes.
  • Meng voor de dressing de zure room met de yoghurt, citroensap, peper, zout en dille.
  • Schep alle ingrediënten luchtig door de pasta en garneer het gerecht met takjes dille.