Terug naar Recepten

Geroosterde asperges met gebraden Texels lam

Paars Hoofdgerecht 3 personen Meer dan 60 minuten

Geroosterde asperges met gebraden Texels lam

Ingrediënten

 1 lamsrack van ca. 350 gr met 4 ribben

 6 witte asperges

 6 groene asperges

 4 grote, geschilde aardappelen

 200 gr gewassen en ontnerfde spinazie

 1 hardgekookt ei

 bloem

 losgeklopt eiwit

 paneermeel of witbroodkruim

 2 dl lamsjus

Bereiding

  • Asperges schillen en beetgaar koken. Laten afkoelen in het kookvocht.
  • Aardappelen gaar koken en een mooi gladde puree van maken.
  • Gewassen en grof gesneden spinazie door de puree mengen samen met het grof gehakte ei.
  • De stamppot in 2 kleine vuurvast schaaltjes doen en bestrooien met paneermeel of witbroodkruim.
  • Lamsrack roosteren en rustig aan de zijkant van de barbecue laten doorgaren.
  • Asperges afdrogen en roosteren op de barbecue.
  • Het stamppotje ondertussen in een oven of op de barbecue verwarmen.
  • Lamsjus op monteren met boter en op smaak brengen.