Terug naar Recepten

Gevuld kalfsgebraad met groene asperges

Groen Hoofdgerecht 4 personen 45 - 60 minuten

Gevuld kalfsgebraad met groene asperges

Ingrediënten

 1 kalfsgebraad van 800 gr. (liefst van de haas)

 100 gr. Bayonneham in dunne sneetjes

 1 kg. groene asperges

 1 dl. kalfsfond

 1 dl. witte wijn

 30 gr. boter

 zout en peper

 12 blaadjes salie

 8 kleine aardappelen

 8 takjes rozemarijn

 zout en peper

Bereiding

  • Snijd het gebraad in de lengte meerdere keren open, met een dikte van ongeveer 2 cm maar laat de stukken aan een en vouw het open op een werkplank.
  • Schik sneetjes ham over de hele oppervlakte van het vlees en schik hierover 8 blaadjes salie.
  • Breng op smaak met peper.
  • Rol het vlees terug in zijn oorspronkelijke vorm en bind het vast met een koordje.
  • Braad het vlees gaar in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 40 minuten.
  • Verwijder het vlees uit de ovenschotel en houd het warm.
  • Deglaceert de schotel met witte wijn, voeg er de kalfsfond en de gesnipperde overgebleven salie bij.
  • Laat tot de helft inkoken en monteert met een klontje boter.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Was de aardappelen grondig en borstel ze goed af.
  • Maak 3 inkepingen in de aardappelen en vul ze op met rozemarijn.
  • Overgiet met een weinig olijfolie, breng op smaak met zout en peper.
  • Gaar samen in de oven met vlees.
  • Breek de harde stukken van de asperges af en blancheer deze 3 minuten in licht gezout water.
  • Giet ze af en stoof ze kort in een klontje boter.
  • Bestrooi met enkele korrels zout.