Terug naar Recepten
Gevuld kalfsgebraad met groene asperges
Groen Hoofdgerecht 4 personen 45 - 60 minuten
Ingrediënten
1 kalfsgebraad van 800 gr. (liefst van de haas)
100 gr. Bayonneham in dunne sneetjes
1 kg. groene asperges
1 dl. kalfsfond
1 dl. witte wijn
30 gr. boter
zout en peper
12 blaadjes salie
8 kleine aardappelen
8 takjes rozemarijn
zout en peper
Bereiding
- Snijd het gebraad in de lengte meerdere keren open, met een dikte van ongeveer 2 cm maar laat de stukken aan een en vouw het open op een werkplank.
- Schik sneetjes ham over de hele oppervlakte van het vlees en schik hierover 8 blaadjes salie.
- Breng op smaak met peper.
- Rol het vlees terug in zijn oorspronkelijke vorm en bind het vast met een koordje.
- Braad het vlees gaar in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 40 minuten.
- Verwijder het vlees uit de ovenschotel en houd het warm.
- Deglaceert de schotel met witte wijn, voeg er de kalfsfond en de gesnipperde overgebleven salie bij.
- Laat tot de helft inkoken en monteert met een klontje boter.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Was de aardappelen grondig en borstel ze goed af.
- Maak 3 inkepingen in de aardappelen en vul ze op met rozemarijn.
- Overgiet met een weinig olijfolie, breng op smaak met zout en peper.
- Gaar samen in de oven met vlees.
- Breek de harde stukken van de asperges af en blancheer deze 3 minuten in licht gezout water.
- Giet ze af en stoof ze kort in een klontje boter.
- Bestrooi met enkele korrels zout.