Ingrediënten
0,5 kg. groene asperges
200 gr. kipfilet
½ liter kippenbouillon
2 el. crème fraiche
2 el. fijngeknipte bieslook
zout en peper
100 gr. gesneden rookvlees
Bereiding
- Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept en laat ze uitlekken.
- Breng de bouillon aan de kook.
- Doe de kipfilet in de bouillon en kook de filet op een niet te hoog vuur, in ongeveer 15 minuten gaar.
- Snijd de kipfilet in stukjes en pureer de stukjes kip met behulp van een keukenmachine.
- Voeg tijdens het pureren een klein scheutje bouillon toe.
- Meng de crème fraiche en de bieslook door de mousse van kip.
- Breng de mousse op smaak met zout en peper.
- Smeer de plakjes rookvlees in met de mousse. Leg er een asperge op. Rol de plakjes op en steek de rolletjes vast met een cocktailprikker.