Terug naar Recepten

Gnocchi met groene asperges

Groen Bijgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Gnocchi met groene asperges

Ingrediënten

 675 gr. aardappelen(geschild)

 150 gr. bloem

 1 kg. groene asperges

 versgeraspte Parmezaan

 boter of olijfolie

 zout en peper

Bereiding

  • Kook de aardappelen in licht gezouten water.
  • Giet ze af en pureer de aardappelen in een kom, kneed er de bloem door tot een elastisch deeg.
  • Rol het deeg uit op en bebloemde plank en rol tot een worst van 2 cm dik en snijd deze in schijfjes.
  • Druk eventueel de schijfjes op met een vork en laat ze op keukenpapier vallen.
  • Kook de gnocchi enkele minuten in ruim gezouten water. Ze zijn gaar als ze bovendrijven.
  • Kook ondertussen de asperges 3 minuten in water en giet ze af.
  • Vermeng de gnocchi met boter of olijfolie naar smaak.
  • Bestrooi met kaas en dien warm op met de asperges.