Terug naar Recepten

Groene asperges in kaasbeslag

Groen Hoofdgerecht 4 personen 45 - 60 minuten

Groene asperges in kaasbeslag

Ingrediënten

 500 gr. groene asperges

 frituurolie of -vet

 70 gr. bloem

 50 gr. Parmezaanse kaas

 ei

 1 1/2 dl witte wijn

 zout, peper, nootmuskaat

 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereiding

  • Snijd de asperges op gelijke lengte en kook ze in ruim water met zout in circa 5 minuten beetgaar.
  • Laat ze in een vergiet uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
  • Verhit de olie of het vet in een frituurpan tot 180°C.
  • Klop in een diep bord de bloem met de kaas, het ei en de wijn tot een glad en dun beslag.
  • Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
  • Haal de asperges een voor een door het beslag en frituur ze met 4 tegelijk in circa 2-3 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de asperges op keukenpapier uitlekken.
  • Leg de asperges op vier borden en strooi de peterselie erover.