Ingrediënten
500 gr. groene asperges
frituurolie of -vet
70 gr. bloem
50 gr. Parmezaanse kaas
ei
1 1/2 dl witte wijn
zout, peper, nootmuskaat
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Bereiding
- Snijd de asperges op gelijke lengte en kook ze in ruim water met zout in circa 5 minuten beetgaar.
- Laat ze in een vergiet uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
- Verhit de olie of het vet in een frituurpan tot 180°C.
- Klop in een diep bord de bloem met de kaas, het ei en de wijn tot een glad en dun beslag.
- Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
- Haal de asperges een voor een door het beslag en frituur ze met 4 tegelijk in circa 2-3 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de asperges op keukenpapier uitlekken.
- Leg de asperges op vier borden en strooi de peterselie erover.