Ingrediënten
400 g groene asperges
100 g rookkaas
50 g boter
25 g pijnboompitten
4 eetlepels balsamico-azijn
1/2 dl slagroom
zout / peper
Bereiding
- Snijd ongeveer 2 cm van de ondereinden van de asperges af. (Het schillen van groene asperges is niet nodig alleen als het dikke stengels zijn. Schil dan alleen het onderste gedeelte van de stengel).
- Snijd de rookkaas in stukjes.
- Kook de asperges in 5 min. beetgaar en laat deze goed uitlekken op een stoffen servet of theedoek. Leg de uitgelekte asperges vervolgens in een warme ovenschaal.
- Verhit de boter in een steelpan en roerbak de pijnboompitten totdat ze licht bruin geworden zijn.
- Roer de azijn en slagroom door de pijnboompitten en breng het geheel aan de kook.
- Neem de pan van het vuur en roer de rookkaas door het sausje. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de saus over de asperges en plaats het geheel enkele minuten onder de gril zodat het een goudgele kleur krijgt.