Terug naar Recepten

Groene aspergetaart

Groen Lunch 4 personen 45 - 60 minuten

Groene aspergetaart

Ingrediënten

 200 gr. bloem

 100 gr. boter

 4 eieren + 1 eidooier

 zout en peper

 500 gr. dunne groene asperges

 1 bekertje crème fraîche a 125 ml

 150 gr. geraspte gruyère of emmentaler

Voorbeiding

  • Zeef de bloem boven een kom.
  • Schep de boter in stukjes erdoor en voeg de eidooier, een halve theelepel zout en 2 a 3 eetlepels koud water toe.
  • Meng alles (in de keukenmachine) snel tot een soepel deeg.
  • Laat het deeg afgedekt in de koelkast een half uur rusten.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereiding

  • Breng in een pan ruim water met zout aan de kook.
  • Was de asperges en snijd de harde onderkanten eraf.
  • Leg de asperges in het kokende water en kook ze in circa 5 minuten beetgaar.
  • Spoel ze in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  • Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche, zout en peper en roer de kaas erdoor.
  • Vet een lage taartvorm (doorsnede circa 26 cm) in.
  • Rol het deeg uit tot een ronde lap van 30 cm en bekleed de vorm met het deeg. Druk het aan de randen goed aan.
  • Verdeel de asperges over de bodem en schenk het eimengsel erover.
  • Bak de taart in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.