Terug naar Recepten

Groninger aspergetaart

Wit Hoofdgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Groninger aspergetaart

Ingrediënten

 3 plakjes bladerdeeg

 500 gr. witte asperges

 3 eieren

 2 el grove Groninger mosterd

 1 doosje franse kruidenkaas

 1 bekertje creme fraiche of pakje verse roomkaas

 peper en zout

Bereiding

  • Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Asperges schoonmaken, halveren en koken volgens basisrecept.
  • Rol het bladerdeeg uit tot een grote lap en bekleed hiermee een kleine quichevorm of boterkoekvorm.
  • Leg bovenop het deeg een velletje bakpapier. Bak het deeg ca. 5 minuten in de oven.
  • Pureer de onderstukken van de asperges met een staaf mixer of keukenmachine.
  • Eieren loskloppen. Mosterd, kaas, crème fraiche en aspergepuree erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.
  • Aspergepunten in een stervorm in de beklede schaal leggen.
  • Kaas-eimengsel erover scheppen en gladstrijken.
  • Taart in het midden van de oven gedurende 15 minuten gaar en goudbruin bakken.