Ham-aspergetaart

De ingredienten

  • 200 gr. beenham
  • 250 gr. bladerdeeg uit de koeling of vrieskast
  • 1 kg asperges
  • 50 gr. geraspte kaas
  • 3 eieren
  • 1/8 ltr. room
  • peper
  • fijngeknipte peterselie
  • fijngeknipte bieslook

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Lunch
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Rol het deeg zeer dun uit en leg dit in een licht beboterde of met bakpapier beklede ronde bakvorm van 24 centimeter doorsnee.
  2. Prik hier en daar met een vork in de bodem.
  3. Verwarm de over op 220°C.
  4. Schil en kook de asperges en laat ze afkoelen.
  5. Zorg ervoor dat ze goed uitgelekt zijn en snijd ze dan in stukjes van ± 5 centimeter lang.
  6. Bak de helft van de beenham in een koekenpan.
  7. Leg deze gebakken beenham op het deeg en daarop de gekookte asperges.
  8. Bestrooi dit met het grootste deel van de kaas en de overige, in dobbelsteentjes gesneden, beenham.
  9. Klop de eieren met de room, wat peper, peterselie en bieslook los.
  10. Giet dit over de asperges en bestrooi dit met de rest van de kaas en de dobbelsteentjes beenham.
  11. Bak de taart op 220°C gedurende 40 minuten. Bij het gebruik van een heteluchtoven is de tijdsduur 25 minuten.