Terug naar Recepten

Hoenderfilet gevuld met spinazie

Groen Hoofdgerecht 4 personen 45 - 60 minuten

Hoenderfilet gevuld met spinazie

Ingrediënten

 2 stuks hoenderfilets

 60 gr. spinazie

 Eiwit

 80 gr. boter

 2 el. olijfolie

 zout en peper (rode, zoete)

 10 stuks bospenen

 1 tl. suiker

 4 stuks geschilde groene asperges

Bereiding

  • Was en kook de spinazie en dompel direct in ijswater.
  • Knijp de afgekoelde spinazie uit, breng op smaak met peper en zout en vermeng met iets eiwit.
  • Plet de hoenderfilet tussen plastic en maak een inkeping.
  • Vul de filet met spinazie en maak dicht met een cocktailprikker.
  • Bak de hoenderfilets in boter goudbruin gaar.
  • Schrap de worteltjes en kook ze in iets water met zout, klontje boter en suiker beetgaar.
  • Schil de asperges, snijd ze in Chinese ruit en kook ze in water, zout en klontje boter.
  • Vermeng de asperges met de worteltjes en rangschik ze op het bord.
  • Trancheer de hoenderfilet en rangschik op de groenten.