Terug naar Recepten

Hollandse asperge cake van Mathijs Vrieze

Wit Lunch 3 personen 45 - 60 minuten

Hollandse asperge cake van Mathijs Vrieze

Ingrediënten

  500 a 600 gr Hollandse witte asperges

 250 gram zelfrijzend bakmeel

 100 ml volle melk

 100 gr zachte roomboter

 5 eieren

 75 gr zachte geitenkaas

 100 gr ham

 zeezout en grove peper

Bereiding

  • Schil de asperges van de top naar de onderkant rondom. Snijd van de onderkant ca. 2 centimeter eraf.
  • Breng de asperges aan de kook in afgepast water en een snufje zout.
  • Zodra de asperges koken, laat ze dan 2 minuten garen en giet ze daarna af en laat afkoelen. Zo blijven ze beetgaar en behouden ze de meeste smaak.
  • Klop de boter in de keukenmachine luchtig.
  • Voeg de eieren al kloppend één voor één toe.
  • Ook de melk en de gebrokkelde geitenkaas kan erbij en klop dit enkele minuten op de hoogste stand.
  • Voeg 225 gram van het zelfrijzend bakmeel toe en klop enkele minuten goed totdat je een luchtig cakebeslag hebt.
  • Snijd de asperges in kleine stukjes en dep ze droog in een schone theedoek.
  • Meng de asperges met de in stukjes gesneden ham en meng hier 25 gram bakmeel doorheen. Dit voorkomt dat de asperges en stukjes ham naar de bodem zakken.
  • Meng nu het cakebeslag met de asperges, ham en flink wat grof zeezout en peper door elkaar met een spatel.
  • Bak de cake in een platte met bakpapier beklede brownie-vorm in de voorverwarmde oven op 180 graden in ca. 40 minuten. Lauwwarm serveren!