Ingrediënten
500 a 600 gr Hollandse witte asperges
250 gram zelfrijzend bakmeel
100 ml volle melk
100 gr zachte roomboter
5 eieren
75 gr zachte geitenkaas
100 gr ham
zeezout en grove peper
Bereiding
- Schil de asperges van de top naar de onderkant rondom. Snijd van de onderkant ca. 2 centimeter eraf.
- Breng de asperges aan de kook in afgepast water en een snufje zout.
- Zodra de asperges koken, laat ze dan 2 minuten garen en giet ze daarna af en laat afkoelen. Zo blijven ze beetgaar en behouden ze de meeste smaak.
- Klop de boter in de keukenmachine luchtig.
- Voeg de eieren al kloppend één voor één toe.
- Ook de melk en de gebrokkelde geitenkaas kan erbij en klop dit enkele minuten op de hoogste stand.
- Voeg 225 gram van het zelfrijzend bakmeel toe en klop enkele minuten goed totdat je een luchtig cakebeslag hebt.
- Snijd de asperges in kleine stukjes en dep ze droog in een schone theedoek.
- Meng de asperges met de in stukjes gesneden ham en meng hier 25 gram bakmeel doorheen. Dit voorkomt dat de asperges en stukjes ham naar de bodem zakken.
- Meng nu het cakebeslag met de asperges, ham en flink wat grof zeezout en peper door elkaar met een spatel.
- Bak de cake in een platte met bakpapier beklede brownie-vorm in de voorverwarmde oven op 180 graden in ca. 40 minuten. Lauwwarm serveren!