Terug naar Recepten

Hollandse asperges met bamboe en garnalen

Wit Hoofdgerecht 2 personen 15 - 30 minuten

Hollandse asperges met bamboe en garnalen

Ingrediënten

 300 tot 500 g geschilde asperges

 180 g gekookte bamboescheuten (toko)

 300 g garnalen

 Geraspte schil van halve limoen

 Mespunt gehakte gemberwortel

 Mespunt sechuanpeper (toko)

 0,4 dl mirin (zoete rijstwijn)

 0,3 dl gevogeltefond

 2 el arachideolie

 Zout

Bereiding

  • De asperges met water,zout en limoensap beetgaar koken.
  • Laat de asperges uitlekken, dep ze droog met een schone doek en snijd ze in schuine stukjes.
  • Maak de garnalen schoon.
  • Snijd de bamboescheuten in kwarten.
  • Roerbak de limoenschil en de gember.
  • Voeg de asperges toe en roerbak deze ongeveer twee minuten mee.
  • Voeg de garnalen en de bamboe toe en roerbak het geheel nog een paar minuten door.
  • Bestrooi met wat zout en de sechuanpeper, giet de mirin en de fond erbij en draai het vuur laag. Laat het vocht indampen.