Terug naar Recepten
Hollandse asperges met bamboe en garnalen
Wit Hoofdgerecht 2 personen 15 - 30 minuten
Ingrediënten
300 tot 500 g geschilde asperges
180 g gekookte bamboescheuten (toko)
300 g garnalen
Geraspte schil van halve limoen
Mespunt gehakte gemberwortel
Mespunt sechuanpeper (toko)
0,4 dl mirin (zoete rijstwijn)
0,3 dl gevogeltefond
2 el arachideolie
Zout
Bereiding
- De asperges met water,zout en limoensap beetgaar koken.
- Laat de asperges uitlekken, dep ze droog met een schone doek en snijd ze in schuine stukjes.
- Maak de garnalen schoon.
- Snijd de bamboescheuten in kwarten.
- Roerbak de limoenschil en de gember.
- Voeg de asperges toe en roerbak deze ongeveer twee minuten mee.
- Voeg de garnalen en de bamboe toe en roerbak het geheel nog een paar minuten door.
- Bestrooi met wat zout en de sechuanpeper, giet de mirin en de fond erbij en draai het vuur laag. Laat het vocht indampen.