Terug naar Recepten

Kip Asperge Cocktail

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Kip Asperge Cocktail

Ingrediënten

 300 gr. asperges

 2 sinaasappelen

 150 gr. kippenvlees

 krop-, eikenblad- of ijsbergsla

 paar takjes kervel

Voorbeiding

Saus:

  • 2 el slagroom, half stijfgeklopt
  • 1,5 dl mayonaise
  • 0,5 el sherry
  • 3 tl gembersiroop
  • 2 tl kerriepoeder
  • peper en zout

Bereiding

  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Kook het kippenvlees in 10 min. gaar.
  • Snijd de gekookte asperges in stukjes van 2 centimeter.
  • Verdeel de sinaasappelen in partjes, houd 4 mooie partjes achter voor de garnering.
  • Snijd het  kippenvlees in blokjes.
  • Meng de asperges, sinaasappelpartjes en kippenvlees luchtig.
  • Was en droog de gekozen slasoort.
  • Neem mooie blaadjes van de krop en bekleed hiermee de vier glazen coupes.
  • Klop een saus van mayonaise met sherry, gembersiroop, kerriepoeder, half stijfgeklopte room en peper en zout naar smaak.
  • Schenk de saus over de cocktailvulling in de coupes.
  • Garneer met een takje kervel en een partje sinaasappel op de rand van het glas.