Ingrediënten
300 gr. asperges
2 sinaasappelen
150 gr. kippenvlees
krop-, eikenblad- of ijsbergsla
paar takjes kervel
Voorbeiding
Saus:
- 2 el slagroom, half stijfgeklopt
- 1,5 dl mayonaise
- 0,5 el sherry
- 3 tl gembersiroop
- 2 tl kerriepoeder
- peper en zout
Bereiding
- Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
- Kook het kippenvlees in 10 min. gaar.
- Snijd de gekookte asperges in stukjes van 2 centimeter.
- Verdeel de sinaasappelen in partjes, houd 4 mooie partjes achter voor de garnering.
- Snijd het kippenvlees in blokjes.
- Meng de asperges, sinaasappelpartjes en kippenvlees luchtig.
- Was en droog de gekozen slasoort.
- Neem mooie blaadjes van de krop en bekleed hiermee de vier glazen coupes.
- Klop een saus van mayonaise met sherry, gembersiroop, kerriepoeder, half stijfgeklopte room en peper en zout naar smaak.
- Schenk de saus over de cocktailvulling in de coupes.
- Garneer met een takje kervel en een partje sinaasappel op de rand van het glas.