Kip met slierasperges

De ingredienten

  • 2 kg asperges (AA1-super)
  • 2 hele kipfilets
  • peper en zout
  • 1 takje verse of 1 theelepel gedroogde majoraan
  • 200 gr. boter
  • 1 dl gevogeltefond
  • 2 dl koksroom
  • 1 pijpje bier (Grand Prestige 33cl)
  • 200 gr krielaardappelen
  • 2 eieren

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges, kook ze gaar en houd ze warm.
  2. Bestrooi de kipfilets met peper, zout en majoraan en bak ze aan alle kanten lichtbruin, maar niet gaar.
  3. Neem de kip uit de pan.
  4. Voeg de gevogelte-fond, room en de helft van het bier toe en laat het vocht inkoken.
  5. Monteer de saus met klontjes boter en breng de saus op smaak met peper en zout.
  6. Zet de kipfilets in een voorverwarmde oven van 170°C tot ze bijna gaar zijn.
  7. Kook de krielaardappelen gaar en de eieren hard.
  8. Verdeel de asperges over vier voorverwarmde borden, snijdt de kipfilets in een  waaiervorm en leg ze op de asperges. Schenk wat saus over de kip.
  9. Geef de overige saus, de aardappelen en de eieren er apart bij.