Terug naar Recepten

Kiproerbak met lentegroenten

Groen Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Kiproerbak met lentegroenten

Ingrediënten

 150 g groene asperges

 500 g kipfilet

 4 lente uitjes

 200 g peultjes

 1 tl kerriepoeder

 1 blikje maiskolfjes

 75 g rucola

 2 el roerbakolie (of zonnebloem olie)

 1 dl kippen bouillon (van tablet)

 zout en versgemalen peper

Bereiding

  • Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi deze met kerriepoeder.
  • Verdeel de uitjes in schuine stukjes van 2 cm.
  • Maak de peultjes schoon.
  • Was de asperges en verwijder ongeveer 2 cm van de onderzijde. Snijd ze in stukjes van 3 cm.
  • Kook de asperge en peultjes 2 minuten en laat afkoelen.
  • Verhit de olie in de wok en roerbak hierin de kipfilet gedurende 5 minuten.
  • Schep de kip stukjes uit de wok en bak de groenten (zonder de rucola en maïskolfjes), hierin gedurende 4 minuten.
  • Meng de maïskolfjes, kipblokjes en bouillon erdoor en verwarm dit 3 minuten.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Schep de rucola vlak voor het serveren door de schotel.