Kiproerbak met lentegroenten

De ingredienten

  • 1 dl kippen bouillon (van tablet)
  • zout en versgemalen peper
  • 2 el roerbakolie (of zonnebloem olie)
  • 75 g rucola
  • 1 blikje maiskolfjes
  • 1 tl kerriepoeder
  • 200 g peultjes
  • 4 lente uitjes
  • 500 g kipfilet
  • 150 g groene asperges

Informatie

  • Groen
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi deze met kerriepoeder.
  2. Verdeel de uitjes in schuine stukjes van 2 cm.
  3. Maak de peultjes schoon.
  4. Was de asperges en verwijder ongeveer 2 cm van de onderzijde. Snijd ze in stukjes van 3 cm.
  5. Kook de asperge en peultjes 2 minuten en laat afkoelen.
  6. Verhit de olie in de wok en roerbak hierin de kipfilet gedurende 5 minuten.
  7. Schep de kip stukjes uit de wok en bak de groenten (zonder de rucola en maïskolfjes), hierin gedurende 4 minuten.
  8. Meng de maïskolfjes, kipblokjes en bouillon erdoor en verwarm dit 3 minuten.
  9. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  10. Schep de rucola vlak voor het serveren door de schotel.