Terug naar Recepten

Kroon van asperges met krab, truffel en waterkerscréme

Wit Hoofdgerecht 3 personen 15 - 30 minuten

Kroon van asperges met  krab, truffel en waterkerscréme

Ingrediënten

 500 gr. gekookte asperges

 200 gr. krab

 20 gr. truffel

 4 el puree van waterkers

 4 el groentenbouillon

 4 el room

 4 el kookvocht van asperges

 100 gr. boter

 zout en peper

 enkele plukjes kervel

Bereiding

  • Asperges koken en vocht bewaren.
  • De asperges 5 cm vanaf de kop afsnijden en de rest in stukken van 2 cm snijden. De 5 cm lange punten in de lengte doormidden snijden.
  • De halve asperges in stalen vormen van 4 cm hoog schikken, met de platte kant tegen de wand van de cirkel.
  • Doe de stukken van 2 cm in het midden en druk stevig aan.
  • Het krabvlees over het midden verdelen en alles op de rooster van een stoompan plaatsen.
  • De groentebouillon en het aspergevocht iets inkoken en de room toevoegen.
  • De aspergekronen 5 min. onder de deksel stomen met onderin aspergevocht.
  • Voeg ondertussen de waterkerspuree toe aan de saus.
  • Klop de saus op met behulp van een mixer met klontjes koude boter.
    De saus niet meer koken.
  • Kruiden met zout en peper.
  • Zet de kroon van asperges op 4 warme borden, verwijder de vorm voorzichtig en giet de saus uit langs de kroon.